Ouder en kind


je kind uit de knoop

Soms zit je kind niet lekker in z'n vel en komen jullie er niet uit.
Het kan zich uiten in fysieke klachten, eetproblemen, slaapproblemen, buikpijn, in emotionele klachten, angstig zijn, boosheid, in gedrag wat je lastig vindt om mee om te gaan, of misschien is je (puber-)kind zoekende naar zingeving in het leven.

Soms is het fijn als er even iemand met je meekijkt. Ook omdat kinderen vaak spiegelen wat er in jou als ouder nog niet is opgelost, soms een blinde vlek in jezelf. Hoe fijn is het dan voor een kind dat wanneer jij je blinde vlek oplost, het kind vrijer is. Daarnaast werk ik indien nodig ook met het kind zelf. Zodat het weer kan stromen in jullie interactie.

Het is afhankelijk van de leeftijd van het kind hoe ik werk. Jonge kinderen observeer ik tijdens het spelen en laat ik als zij daar zelf aan toe zijn, naar mij toe komen met hun vragen. Of die worden via de ouder aan mij gesteld. Met oudere kinderen werk ik directer.
In het werk met het kind stem ik me op hen af en vaak voel ik aan waar de oorzaak van het probleem zit. Spelenderwijs, afgestemd op het verhaal van het kind, leid ik het kind naar de oplossingen die het al in zich draagt. Laat ik het kind bij zijn eigen wijsheid komen.
Met ouders werk ik vaak via bewustwording van wat er speelt, vaak via opstellingen.

Voor een voorbeeldsessie van een kind, klik hier: De grote vriendelijke reuzin

Contact

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van veranderingen binnen cursussen en meer.

Vul hieronder uw email adres in en ontvang maandelijks een nieuwsbrief met updates over curussen en meer.

*indicates required