Ontplooiing in Relaties


Jij en Ik, Wij. Als het niet meer lekker stroomt

Ooit begon het zo mooi. Jullie relatie. De romantiek vierde hoogtij. 
Jullie begrepen elkaar en voelden je intiem verbonden. Na de eerste periode van verliefdheid en romantiek, ontstaan de eerste scheurtjes. Die kunnen uiteindelijk leiden tot teleurstelling en conflicten.

Oorzaak van de problemen ligt veelal in de onderliggende onvervulde behoeftes uit de kindertijd en/of onopgeloste conflicten met onze ouders. Onbewust verwachten we van onze partner dat deze alsnog aan deze behoeftes voldoet. In de begintijd van de relatie, de romantische fase, is dit vaak ook het geval. Vaak trekken jullie elkaar namelijk aan omdat jullie elkaars innerlijke wond herkennen. 
Het is echter een illusie dat je eindelijk krijgt wat je nodig had en hebt gemist als kind.
Je ziet je partner ook niet zoals deze werkelijk is; je kijkt met de ogen van het verleden, met de ogen van je eigen angst of met de ogen van verwachtingen (zoals je hem/haar wenst en droomt) en dat heeft weinig met de realiteit te maken. 

Doel van de relatiecoaching is om naar een gezonde en volwassen relatie te werken.
Een gezonde volwassen relatie kent een constructieve symbiose (hechting) en vervullende liefde. Dit houdt in dat ieder verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven, gezondheid, geluk en ontwikkeling èn dat ieder verantwoordelijkheid neemt voor het gemeenschappelijke leven en de relatie. Er is sprake van een open houding waarin je de oneindige mogelijkheden van jezelf, de ander en jullie samen ziet. En er is wederzijdse ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling èn van het genieten van intieme verbondenheid in emotionele, psychische en lichamelijke nabijheid. Die open houding staat garant voor blijvende en gelukkig makende relaties.

In de relatiecoaching staat jullie gemeenschappelijke thema centraal. We gaan op zoek naar ieders aandeel in dit gemeenschappelijke thema. De daarop volgende consulten staat om beurten één van jullie met diens individuele aandeel centraal. Fijn is als jullie ook dan beiden aanwezig zijn. Het zien van de worsteling van de ander, brengt een dieper begrip en daarmee liefde voor de ander èn jullie herkennen gemakkelijker jullie vaak identieke wond waardoor jullie elkaar aangetrokken hebben. Zo zijn jullie samen op weg naar een nieuwe stabiliteit in jullie liefde.

Contact

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van veranderingen binnen cursussen en meer.

Vul hieronder uw email adres in en ontvang maandelijks een nieuwsbrief met updates over curussen en meer.

*indicates required